Dla tych wielbicieli kawy, którzy nie mają w domu młynka do mielenia ziaren też coś mamy :-). Większość z naszych kaw była zapakowana od razu po zmieleniu, co było możliwe dzięki specjalnym opakowaniom z wentylem, które pozwalają jak najdłużej zachować aromat i smak kawy.

Najpopularniejszym sposobem na pakowanie kawy mielonej jest zastosowanie opakowań próźniowych, które pozwalają na jej przechowywanie przez dłuższy okres czasu, ewentualnie stosowanie opakowań miękkich dla kaw niskogatunkowych. By stosować zamykanie próżniowe kawa nie może być zapakowana bezpośrednio po jej zmieleniu. To jest niewątpliwy minus tej metody, gdyż kawa mielona już po godzinie zaczyna tracić swój aromat.

Podczas mielenia z kawy wydobywają się niepowtarzalne dla danego gatunku kawy olejki eteryczne, które nadają  danej kawie charakterystyczny smak i aromat. Kawa po zmieleniu musi zostać odgazowana, a dopiero potem można ją bezpiecznie zapakować do opakowania próżniowego czy też miękkiego bez specjalnego wentyla. W przeciwnym wypadku, gdy kawa nie będzie miała możliwości stracenia naturalnych oparów, może dojść do uszkodzenia saszetki poprzez jej rozsadzenie.

Na szczególną uwagę Naszym zdaniem zasługuje kawa z palarni Piansa, która cieszy się największą popularnością wśród naszych klientów. Producent szczególnie dba o to,by oferowana przez niego kawa była zapakowana w specjalne opakowania, dzięki którym kawa mielona nie traci swego aromatu po zmieleniu.

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl